Tingbjerg Open

Rapgruppen TeenQueenz, foto: Mikal Schlosser

- en oase af mangfoldighed

Tingbjerg Open er et syv måneder langt musikpædagogisk og tværkunstnerisk projekt for unge beboere i Tingbjerg, som løber fra januar 2013 til og med juli 2013.

Oplev video, musik og fotos fra Tingbjerg Open på Facebook HER!

De unge, som bor i Tingbjerg, lever i en oase af mangfoldighed. Ca. 80 % af bydelens beboere har en anden etnisk oprindelse end dansk. Derfor har de unge ofte rødder og en kulturforståelse, der enten stammer fra Afghanistan, Tyrkiet, Iran, Irak eller andre lande under eksotiske himmelstrøg.

Kultur og baggrund kan derfor være lige så forskellig mellem de unge med indvandrer baggrund, som den kan være mellem etniske danskere og nydanskere.

En ting har de unge i Tingbjerg dog til fælles - de kæmper alle sammen for at finde en plads i det danske samfund, for at vinde anerkendelse og ændre på det dårlige image, som bydelen og de unge beboere har fået.

Medierne fokuserer ofte på problemer med nydanske unge, men Tingbjerg Open vil give de unge i Tingbjerg en chance for selv at fortælle deres historier, deres tanker, følelser og drømme.

Tingbjerg Open betragter de unge, som de rigtige eksperter i, hvad det vil sige at være ung med indvandrerbaggrund i Danmark.

Med musiker Peter Rønn i spidsen vil de unge blive motiveret til at skrive deres egne tekster og komponere deres egen musik. Storytelling, poesi, rap, dans, coverart, street art, liner notes samt videokunst er kunstarter, de unge vil blive motiveret til at udtrykke sig i.

”De unge har et stort ´drive´ og behov for at udtrykke sig mere nuanceret ud fra deres flerkulturelle baggrund. De vil gerne udfordres med aktiviteter, der viser deres potentiale,” siger Peter Rønn.

En gruppe piger fra Tingbjerg er i fuld gang og har dannet gruppen TeenQueenz – her er et uddrag fra en af deres tekster skrevet af Diyar Kashlook, 19 år, født og opvokset i Tingbjerg med rødder tilbage til Libanon og Irak:

Jeg kigger omkring mig, bliver dømt på hvor jeg kommer fra

Bliver dømt ud fra sløret på mit hoved

Og hvis folk kiggede på mig kiggede så de fortabthed

og ikke hvad min historie er

Det her er bare for meget

Jeg er et menneske, og ikke en kopi af andre

Jeg kigger på dig, du er så fjern

Du er barnet med veluddannede forældre

Gode ressourcer at tage fra

Den 24. maj 2013 optræder de unge fra Tingbjerg Open om aftenen til byfest i Tingbjerg – alle er selvfølgelig velkomne!

Støttepartnere: Statens Kunstråd, Kultur Nord, Tingbjerg Områdesekretariat, Interkulturelt Center, Brønshøj Husum Lokaludvalg.

Peter Rønn Musikoplevelser  | Tlf.: 21823880 | roennpoulsen@gmail.com